Valitse sivu

Johtava tulevaisuudentutkija Ilkka Halava nostaa yhdeksi suurimmista muutoksista tulevaisuudessa digitalisaation ja sen tuomat helpotukset ihmisten elämään ja ihmisten väliseen kommunikaatioon.

Hän myös esitti 13 kohtaa, joilla järjestö menestyy muutoksessa, joka on väistämätön. Muutokset lisäävät ihmisten sitoutumista ja yhteenkuuluvuutta sekä järjestöjen vetovoimaisuutta.

Järjestöjen menestyksen avaimet muutokseen ovat: Perinne: miten järjestö pystyy vaalimaan perinteitään, toiminta; tulee olla mahdollisuus kollektiivisesti tehdä hyvää, tulevaisuus; järjestön kyky kuvata ja määrittää tulevaisuutensa ja henkilöt; järjestön toiminnan ja ihmisten tulee olla samaistuttavia sekä valta; jäsenten etenemismahdollisuus järjestöorganisaatiossa on taattava.

Vuorovaikutus; on kaikki, elinvoimainen yhteisö janoaa kokoontumisia, symbolit; vahva viesti/logo, jota henkilö/ihmisryhmä kantaa ylpeänä ja fanittaa sitä, paikka; yhdistyksen omat tilat ja niiden sijainti luovat pysyvyyden tunnetta ja kiinnittymistä; sankaruus; mahdollisuus tehdä jotain niin merkityksellistä, että se jää historiankirjoihin (tai ainakin järjestön historiankirjoihin), status; toimija haluaa jonkin statuksen, nimikkeen josta käsin toimii, tieto; sitoutumista lisää se, että järjestöllä on viimeisin tieto ja ymmärrys ja (toiminnanjohtajan omana lisäyksenä kokemustieto) kyseisestä asiasta, talous; yhteiset hankinnat, hinnan alennukset tai palvelujen käyttö, josta moni hyötyy ja se on taloudellista kaikille (esim; FinFamiPerheen yhteiset järjestelmät) ja kieli ja termit; järjestöllä on oma kieli ja terminologia, joka kertoo myös näkemyksellisyydestä ja lisää vetovoimaa. (Halava, Panzar & Lukin, 2008).

”Viime kädessä ei ole muuta kuin kohtaamisia, kohtaamisia ja vuorovaikutusta ja vuorovaikutusta, jota kaikki toiminta on.” Ilkka Halava (2020).

Strategiapäiväterveisin: Elina

Lisätiedot ja yhteydenotot

Elina Uusivuori
Elina Uusivuori

Toiminnanjohtaja

p. 044 545 4628
[email protected]

Pin It on Pinterest