Valitse sivu

Oikea aika avun hakemiseen on nyt

Kampanja ollut sosiaalisessa mediassa maanantaina 20.4.2020

 

Avun hakemisen kynnys on epätietoisuuden ja häpeän takia usein korkea, vaikka tiedon ja avun tarve on mielenterveysomaisille ja -läheisillä suuri.

Kuitenkin on niin, että omaisen tai läheisen huoli on aiheellinen. Usein tiedon lisäksi omaiset ja läheiset pohtivat miten ottaa huoli puheeksi ihmisen kanssa josta on huolissaan. FinFami Satakunta ry:sssä olemme pohtineet omaisten ja läheisten kanssa yhdessä tapoja sanoittaa huoli ja omaisen omat ajatukset ja tunteet, jotta vastaanottaja kuulee huolen ja välittämisen.

FinFamiPerhe järjestää korona-aikana luentoja, Insta- ja Facebook-livejä sosiaalisessa mediassa, jotka ovat avoimia kaikille.

Luennoilta ja Facebook- ja Insta-liveissä osallistujat saavat tietoa ja joissain niistä, voivat kommentoida ja saada kysytyksi mieltä askarruttavia asioita suoraan asiantuntijoilta. Faktatieto auttaa usein omaista ja läheistä jäsentämään ajatuksiaan ja saa asiat mielessä järjestykseen, jotta voi sanoittaa huolensa toiselle.

 

Älä jää yksin. Oikea aika avun hakemiseen on NYT.

 

Minkä luennon sinä haluaisit kuulla ja nähdä?

Lisätietoa FinFami Satakunta ry:stä: https://finfamisatakunta.fi 

FinFami Satakunta ry:n omaisneuvotaa on tarjolla arkisin klo: 9-15 p. 044 303 62 82 tai 044 5454 628 sekä keskusteluapua torstaisin klo: 16-19 p. 044 303 62 82

Lisää tietoa FinFamiPerheestä: https://finfami.fi/jasenyhdistykset/  

 

 

Kuvateksti:

Pohditko, onko tilanteesi psyykkisesti oireilevan henkilön omaisena tai läheisenä riittävän vakava avun hakemiseksi?

Oikea aika avun hakemiseen on nyt. Muista, että voit ehkäistä omaa uupumustasi hakemalla apua ajoissa.

Kaikille asiasta kiinnostuneille tarkoitetuilla luennoilla ja teemailloissa tietosi karttuu ja voit esittää itseäsi askarruttavia kysymyksiä.

Älä jää yksin. 

Kenelle?

Mielenterveysomaiset

Kaikki, jotka tarvitsevat keinoja arjen hyvinvoinnin ylläpitämiseen

Milloin?

Alkuperäinen kampanja julkaistu Facebookissa 14.-26.4.2020

Tarkoitus?

Mielenterveysomaisten kokemaa -kampanja tuo esiin omaisten kokemuksia tuesta ja avusta, joita he ovat FinFami Satakunta ry:ltä saaneet. Voit ammattilaisena käyttää kampanjan tietoja asiakastyössäsi, kun ohjaat omaisia avun piiriin. Jos läheisesi tarvitsee apua tai tukea mielenterveys-omaisena tai -läheisenä, voit viedä heille tietoa tarjoamastamme tuesta. Omaiset eivät jää yksin.

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoa toiminnasta tai mielenterveysomaisten edunvalvonnasta, ota yhteyttä

Elina Uusivuori

p. 044 545 4628

[email protected] 

Pin It on Pinterest