Valitse sivu

Oletko avun tarpeessa?

 

Kampanja ollut sosiaalisessa mediassa tiistaina 14.4.2020

 

Tällä kampanjalla toimme esiin FinFami Satakunta ry:n toimintaa ja minkälaista palautetta olemme mielenterveysomaisilta ja -läheisiltä saaneet, sekä miten toimintamme on mielenterveysomaisia auttanut.

Vaikka viestimme on ’Et jää Yksin’, moni psyykkisesti sairastuneen omainen tai läheinen ei tiedä, että apua on tarjolla, ei uskalla hakea apua tai kokee uupumusta hakea itselleen apua. Tällöin omaiset ja läheiset ovat ajatuksiensa ja huoltensa kanssa aina yksin.

Meidän kaikkien ammattilaisten tehtävä on kohdata myös omaiset ja läheiset ja kysyä heiltä: Miten sinä voit? Tehtävämme on kohdata, kuunnella ja jakaa tietoa sekä opastaa avunpiiriin. Näin perheet voivat paremmin.

Olemme työssämme nähneet, miten toivo lisääntyy, kun mielenterveysomaiset ja -läheiset ymmärtävät, etteivät he ole yksin, ainoita, viallisia tai syyllisiä. Kohtaamalla omaisen tai läheisen voit pelastaa ihmishengen.

Suomessa 400 000 ihmistä hoitaa psyykkisesti oirehtivaa perheenjäsentä, ystävää, itselleen merkityksellistä ihmistä. Mielenterveysomaisia ja -läheisiä on siis paljon.

Yksinäisyys ja häpeä poistuvat puhumalla. Rohkaistaan ihmisiä ottamaan huoli puheeksi.

Meihin FinFami Satakunta ry:ssä voit ottaa yhteyttä, kun läheisesi psyykkinen pahoinvointi arveluttaa tai koet tarvitsevasi tukea. Meidät tavoittaa arkisin ma-pe klo: 9-15 p. 044 303 62 82 tai 044 5454 628.

Älä jää yksin.

 

Lisää tietoa toiminnastamme www.finfamisatakunta.fi

FinFamit ympäri Suomea www.finfami.fi/jasenyhdistykset

 

Kuvateksti:

Suomessa 400 000 ihmistä hoitaa psyykkisesti oirehtivaa henkilöä.

Heillä on psyykkisesti oirehtivan henkilön läheisenä kohonnut riski uupua tai sairastua itse.

Vuosittain pari sataa läheistä Satakunnassa hakee apua itselleen FinFami Satakunta ry:n omaisneuvonnasta.

Oletko avun tarpeessa? Älä jää yksin.

Kenelle?

Mielenterveysomaiset

Kaikki, jotka tarvitsevat keinoja arjen hyvinvoinnin ylläpitämiseen

Milloin?

Alkuperäinen kampanja julkaistu Facebookissa 14.-26.4.2020

Tarkoitus?

Mielenterveysomaisten kokemaa -kampanja tuo esiin omaisten kokemuksia tuesta ja avusta, joita he ovat FinFami Satakunta ry:ltä saaneet. Voit ammattilaisena käyttää kampanjan tietoja asiakastyössäsi, kun ohjaat omaisia avun piiriin. Jos läheisesi tarvitsee apua tai tukea mielenterveys-omaisena tai -läheisenä, voit viedä heille tietoa tarjoamastamme tuesta. Omaiset eivät jää yksin.

Lisätietoja

Jos haluat lisätietoa yhdistyksen toiminnasta tai mielenterveysomaisten edunvalvonnasta, ota yhteyttä

Elina Uusivuori

p. 044 545 4628

[email protected] 

 

Pin It on Pinterest